Barion Pixel Mozgás szülés után: mit tehetek a gyors és hatékony rehabilitációért – egy gyógytornász szemével – La Matriarcha

Mozgás szülés után: mit tehetek a gyors és hatékony rehabilitációért – egy gyógytornász szemével

Neked ajánlom ezt a kurzust, ha…

… várandós vagy, vagy most szültél.

… Akárhogy is szültél, a tested egy gigászi küzdelmen ment keresztül, de ne hidd, hogy a küzdelemnek vége, még javában tart, csak máshogyan. Óvnod kell magad, bármit is sugall a külvilág! Ez az időszak a pihenésé kell, regenerálódásé kell, hogy legyen. Igaz, a pihenés már soha többé nem lesz ugyanolyan, de érted… Most sok múlik azon, hogy mennyire vagy türelmes magaddal.

… érintett vagy a fent felsorolt problémák bármelyikében (szétnyílt hasizom, sérv, aranyér…stb.). Nem vagy egyedül. Ki is használják sokan, mert úton-útfélen szembetalálod magad mindenféle hirdetéssel, összecsapott gyakorlatokkal, de hidd el, ezeket a problémákat orvosolni igazi szakértelmet igényel és a tested ér annyit, hogy óvatosan, ám szakszerűen helyrehozhasd, amit szükséges.

… eddig abban a tévhitben éltél, hogy szülés után már azonnal mindennek vissza kell állnia a régi kerékvágásba. Nem ám, hiszen egy életet tápláltál a várandósságod alatt, aztán szültél és most pedig szívvel-lélekkel érte élsz, hát még jó, hogy szükséged van arra, hogy kíméletes legyél magaddal és lépésről-lépésre regenerálni kezdd a tested ezután az extrém próbatétel után. Bízz bennem, ez fontosabb, mint gondolnád. Az egész hátralévő életed minősége is múlhat azon, hogy most hogy bánsz magaddal.

Miről lesz szó ebben a kurzusban?

 • szülés utáni napok teendőiről
 • Mit csinálhatunk császármetszés után?
 • Mit csinálhatunk hüvelyi szülés után?
 • az izmok lassú mobilizálásáról
 • a hasizmok, gátizom regenerációjáról
 • a légzésgyakorlatokról az első napokban
 • a törzsizmok jelentőségéről
 • a szétnyílt hasizomról
 • a kismedencei szervek süllyedéséről (méh, hugyhólyag)
 • a köldök- és hasfali sérvről
 • az aranyérről
 • a teljes test regenerációjáról

Az előadóról:

Steinbachné Kapás Gabriella

Steinbachné Kapás Gabriella vagyok, 2 kisgyermek anyukája. 4 tagú családunk a Pilisben él, itt is dolgozom gyógytornászként, női fizioterápia vonalon, ezen belül is prenatális és postnatális trénerként kismamákkal, anyukákkal foglalkozom.

Hiszek abban, hogy a holisztikus szemlélet, a tudatosság és a kitartás nem csupán az én munkámat teszi könnyebbé és teljessé, hanem azokét az emberekét is, akiknek ezáltal segíteni szeretnék: anyának, babának, apának, az egész családnak.

Szívesen foglalkozom kismamákkal a várandósság bármely szakaszában, szívügyem a szülésre való felkészülés, készülődés, valamint a szülés utáni regeneráció, a 4.trimeszter kihívásai.

A La Matriarcha kurzusaiban igyekszem egyfajta egyetemes tudást átadni az édesanyáknak, különleges figyelmet fordítva arra, hogy ennek mentén az egyéni szükségletekre is válaszokat adhassak.

Ez is érdekelhet

Postpartum

Hegkezelés és hegtudatos életmód: gyakorlati útmutató a felkeléstől életed végéig
16 990 Ft

Postpartum

Alattomos, sunyi és mindent elsötétít: Beszéljünk a posztpartum depresszióról!
8 990 Ft

Postpartum

Itt a baba! Őszintén a gyermekágyról, a negyedik trimeszterről és az első 2 év lelki változásairől. Anya született!
13 990 Ft