Barion Pixel Ismerj meg – La Matriarcha

Visnyei Barbi vagyok

két kislány anyukája, dúla, szülésfelkészítő, aktivista
 

Ezekkel kezdem, mert úgy érzem többet mondanak rólam, minthogy pénzügy-számvitelt és romanisztikát tanultam az egyetemen. Mindig lenyűgözött a női erő, a női lét, születés és szülés misztériuma, de csak a saját szülésem - a gyerekeim érkezése és mindaz a tanítás, küzdelem és új élethelyzet, amit magukkal hoztak - robbantotta be bennem a tettvágyat, hogy rátérjek erre az útra.

A La Matriarcha tudástárát nem más hívta életre, mint az a rengeteg anyai sóhaj, amit az elmúlt években hallottam vagy olvastam a leveleitekben: bárcsak tudtam volna, bárcsak valaki ezt is elmondta volna, bárcsak valaki erről is beszélt volna és felkészít. Azt gondolom, hogy rengeteget tanulhatunk és adhatunk egymásnak akkor, ha megosztjuk a tudásunkat, történeteinket, tapasztalatainkat, hatalmas kincs ez a kollektív tudás. Ezzel foglalkozom évek óta és elérkezett egy pont, hogy szerettem volna többet adni. Létrehozni egy olyan oldalt, ahol az említett családdá válás életszakaszában lévő szülők egy helyen összegyűjtve találnak meg tényleg minden információt, ami a segítségükre lehet. Ehhez megkerestem a legjobb szakembereket, akik nem csak szakterületük elismert hozzáértői, de maguk is szülők.

Együtt karöltve kínálunk egy biztonságos teret, felületet, ami úgy működik, mint egy svédasztal: csak itt nem ételből lehet szemezgetni, hanem tudásból, azt veszed csak el, ami Téged érdekel, ami épp aktuális, ami titeket érint és nektek hasznos. Lépj be a La Matriarcha kapuin és merülj el kurzusok adta biztonságban, amit a tudás ad!

De mi is pontosan a La Matriarcha?

Sokunkat sorsformáló események helyeznek rá az utunkra. Amikor megszületett az első gyerekem, egymást követték a ‘de nekem erről miért nem szólt senki’ típusú élethelyzetek. Hogy lehet az, hogy egy egész iparág, csak egyetlen pillanatra, a születés pillanatára fókuszál? A szülés természetesen fontos, meggyőződéssel hiszem, hogy a Földön a béke a születéssel kezdődik és a társadalmunk jólléte, boldogsága múlik rajta, miképp születünk.

Épp ezért volt annyira megrázó és szemléletformáló a traumatikus császármetszésem, amivel az első kislányunk világra jött. Mérges voltam a világra, aztán magamra és legfőképp arra a tehetetlen düh érzésre, hogy miért nem tudtam én minderről előbb. Hosszú utat jártam be a gyógyító VBAC-emig. (Vaginal birth after cesarean section) Olyan hosszút, hogy a világon senkit nem akarok már meggyőzni arról, hogy csak a természetes szülés a jó. Az informált döntésben hiszek és hogy ott jó szülni, ahol a nő biztonságban érzi magát. Arról viszont igen, hogy szép babaszoba meg drága kiságy helyett merjen mindenki magába és a szülőségébe fektetni, mert ezerszeresen térül meg. Hogy testi-lelki- és mentális felkészülés sokkal többet ér, mint bármilyen babakelengye.

A legtöbb, amit adhatunk magunknak és a gyerekünknek, az a legjobb énünk. Az elég jó énünk. Nem a tökéletességet hajszoljuk, inkább egy térképet kívánunk adni a testedhez - lelkedhez - pszichédhez, hogy a szülőség útvesztőjén jobban eligazodj. A babatervezés, várandósság, szülés és családdá válás kiemelt életszakasz, ami a közös, boldog életünk alapjait rakja le. A tájékozott, informált döntésekben hiszek és az a misszióm, hogy ehhez ezen a platformon a lehető legtöbb tudást és eszközt megadjuk hozzá.

A szülőség olyan, mint a lasagna hozzávalói szétszórva a konyhapulton. Ha nem tudod, hogyan kell összerakni és egy finom ételt készíteni belőle, akkor csak egy adag száraztészta és paradicsomszósz marad az asztalon heverve. Viszont, ha ismered a receptet és tudod, hogyan csinálj egy isteni szószt és melyik réteg után melyik jön, akkor mindjárt más. Mi segítünk összerakni azt a lasagnát, hogy minden a helyére kerüljön!

Az érettségire készülünk, a KRESZ vizsgán is át kell menni, igaz? Akkor egy gyerek érkezése előtt, után és közben miért nincs egy testület, akik szépen megfogják a kezünket és a kellő tudással és önismerettel ruháznak fel? Pedig mennyivel nehezebb, bonyolultabb és felelősségteljesebb feladat, mint az autóvezetés. Ne érezz magadon nyomást, ez nem egy elbukható vizsga, pont elég jó vagy, hiszen ezeket a sorokat olvasod, megvan a nyitottság és törekvés. Ez pedig óriási kincs!

Köszönöm, hogy itt vagy!